12 April 2010

Nong Khae: litt nytt

Så er vi tilbake igjen i Nong Khae. Det meste er som før. Ikke mange forandringer, men noen få er det jo.

Den første jeg la merke til når jeg ankom var et nytt kjøpesenter. Vel, det er nok å ta i når jeg kaller det senter, en stor butikk er nok nærmere sannheten. Lotus har bygd og startet opp rett ved innkjørselen til byen. Ny vei til denne butikken er også på plass. Det er et fint tilskudd synes jeg, de har et godt vareutvalg og ligger i gangavstand for oss - les: for meg; jeg er den eneste som benytter føttene som transportmiddel her.Det andre jeg la merke til er et nytt, stort bygg, plassert på tomten til restauranten som forsvant. Ikke helt uventet, det er jo en flott beliggenhet. Det er ikke noe særlig aktivitet der - ser ganske så tomt ut foreløpig.Ellers av "bygdenytt" kan jeg melde at Nong Khae nå har fått en fortauskafe - en vogn der det selges bl.a. cappuccino og caffè latte som kan nytes ved veikanten. Drikken blir servert varm eller kald. Hva mer kan man ønske seg.

Det er vel det som er verdt å rapportere herfra. Mens Bangkok står i flammer, går livet sin helt vante, trivielle og forutsigbare gang her - kun fattige 100 km fra begivenhetenes sentrum.