05 October 2009

Geopiratene - Klan Johansen

Denne helgen har vært en eneste lang skattejakt. Siden jeg akkurat er bitt av geocaching basillen har resten av familien ikke noe valg - de må like det også, dermed basta! Neida, men heldigvis så ser det ut til å falle i smak. Det var bare guttæne som var hjemme, men vi hadde det storveis. Dette er en oppsummering av vår første helg som geopirater.

Først ut på fredag ettermiddag var Emma's prinsesseboks (GCN8J5). Denne måtte vi nemlig finne for å kunne klare å lokalisere The Old Town (GCJM7H) som var lørdagens mål. Siden vi startet ganske sent, svippet vi innom Biltema og kjøpte hver vår lommelykt + batterier. Det siste er veldig viktig.

Turen ut til Enhuuskilen gikk ganske udramatisk for seg. Det var første gang vi besøkte dette stedet. Vi kom fram og parkerte ved en rimelig stor campingplass. Den var tom for vogner, kun plattingene sto igjen, så vi hadde stedet for oss selv. Kan kan levelig forestille meg livet det er her om sommeren, og som eldstemann kommenterte; "Dette ser ut som en god fiskeplass."

Vi klarte første del av oppgaven ganske greit. For andre del valgte vi - vel, egentlig var det meg - en litt dum fremgangsmåte: rett fram er korteste vei. Dette veivalget medførte at vi helt unødvendig måtte tråkle oss gjennom det tetteste, våteste buskas du kan tenke deg. Dette istedenfor å gå på en "nyslått" plen 3 meter unna.

Med et litt såret ego lot jeg en smule motvillig eldstemann være spiss på klatreturen. Skatten ligger nemlig litt i høyden for å si det sånn. Det viste seg å være et klokt valg. Err, jeg hadde vel egentlig ikke noe valg, så det er vel bedre å si at det var en god beslutning av ham. Takket være nyinnkjøpt lommelykt fant han boksen med det rare i, og stedet til skatten i Gamlebyen (The old town) var sikret. For opplysnings skyld, så holdt vi nesten på å glemme å skrive ned koordinatene. Vi husket også å ta med en gave til vår egen prinsesse som ikke kunne være med.

En kjempeflott tur til et sted vi aldri før hadde satt vår fot. På hjemturen fikk vi også med oss en nydelig månedans.

Vi våknet på lørdag til skikkelig drittvær. Kaldt. Regn. Surt. Vi lot oss ikke stoppe. På med regntøy og kursen ble satt mot Gamlebyen. Vi bor jo rett i nærheten så det tok oss ikke mer enn 10 minutter å komme fram. Skatten var derimot ikke så lett å finne. Punktet vi hadde funnet dagen i forveien gav oss ikke noe eksakt svar på hvor den var begravet. Vi lette høyt og lavt. Det var like før jeg tok svømmeturen rundt i vollgravene. Jeg ble desperat. Ville ikke se et nederlag. Sulten og kalde føtter satte dessverre en stopper for letingen. Irriterende. Vi fant den ikke.

Jeg har alltid lurt å hvor nissene holder til i Fredrikstad? Nå vet jeg. De bor i Hattehulene. Dette var også målet vårt på søndag. Nok en gang til et turområde vi ikke har benyttet oss av før. Flaut egentlig. Det er et helt fantastisk sted å legge en dagstur. Fine turveier eller kronglete terreng. Du kan velge selv. Vi valgte den letteste veien. Vi hadde et mål. Og siden jeg hadde lært fra erfaringene ved Enhuuskilen, tok vi ikke korteste vei.

Skatten denne dagen lå som sagt i Hattehulene (GCQDV5). Et fantastisk landskap med spennende hulrom i fjellet. Det var virkelig noe trolsk over hele stedet. Jeg kan levende forestille meg at det bor nisser her. På denne turen hadde vi også med oss bestemor og bestefar - et uslåelig team. Skatten ble funnet på rekordtid - kun avbrutt av en spisepause og at vi hjalp en øyenstikker i nød.

På vei hjem igjen forsøkte vi oss på "The old town" igjen. Denne gangen satt den. En skikkelig vinnerdag.

Det har vært en intens helg. Det blir gjerne sånn når jeg får øynene opp for noe nytt. Geocachingsakvtivitetene kommer nok til å roe seg utover, men at dette er noe vi kommer til å gjøre i lang tid fremover er jeg rimelig sikker på. Ikke minst er jeg overrasket over hvor lite vi egentlig har benyttet oss av nærområdet, det er fantastisk mange vakre, spennende steder i nærheten av vår lille by.

Klan J