12 August 2009

Søppel side om side med vernet natur

Idag så skulle vi en tur på fyllingen - FREVAR i vårt tilfelle - med skrot fra kjelleren. Det var min datter og jeg som skulle stå for kastingen. Bilen var fullastet. Vi dro avsted og sorterte alt i riktig container ifølge skiltingen. I grunnen ganske rutinepreget og kjedelig. Bortsett fra at min datter gjerne ville se hele søppelplassen, noe som skulle vise seg å bli morsommere enn vi først hadde trodd.Etter å ha kjørt rundt mellom skrot og avfall en stund åpenbarte det seg en litt malplassert bygning. Den passet slett ikke inn i resten av miljøet der den lå på toppen av en liten kolle. Jeg hadde jo en anelse om hva det kunne være, men hadde aldri trodd at det skulle være så flott. Det er et fuglekikketårn.

Jeg har nemlig hørt at det skal være et ute på området, men hadde forestilt meg noe mer primitiv. Dette var en virkelig overraskelse. Tårnet holder høy standard og det er også mulig å sitte innendørs dersom du skulle foretrekke det.Forklaringen på hvorfor det står et slikt tårn her er ganske enkel. Sør for avfallsanlegget er det et naturreservat

Øra naturreservat - som det heter - ble opprettet i 1979 og skal ha et rikt fugleliv. Det skal blant annet vært satt ut en havørn her, men den har ikke blitt observert på noen år. Antageligvis har nye jaktområder fristet mer.

Så nå har jeg veldig lyst til å finne fram kikkertene, samle familien og tilbringe en søndag med fugletitting. Tenk deg hvor flott det kan være der ute! Uansett vær vil det være en flott opplevelse. Det er nesten så jeg ønsker høsten med skikkelig ruskevær velkommen, selv om det ikke hadde ideelt hvis jeg vil se på fugler :)