27 August 2009

Restauranten som forsvant

Jeg har tidligere skrevet om sjokket jeg opplevde da jeg oppdaget at mitt stamsted i Nong Khae var blitt jevnet med jorda. Der det tidligere var et koselig lokale med behagelig air-condition og deilig mat, var det en plass fylt med stein.Jeg vet ikke den egentlige grunnen til at den har blitt revet, men det ryktes det kan ha noe med økonomi å gjøre - en dårlig sådan. Nå skal man ikke høre på rykter, men hvis det stemmer så får uttrykket "banken tar huset" en ganske bokstavelig betydning. Mulig det er sånn det gjøres i Thailand?

Okke som, overraskelsen ble i hvert fall stor da vi på en svipptur Saraburi stoppet for å spise. Jeg syntes jeg dro kjensel på skiltene utenfor, men kunne ikke helt plassere dem. Innredningen i restauranten virket også kjent, men er ganske vanlig i denne typen etablissementer.  Da jeg fikk se betjeningen gikk det et lys opp for meg. Det var jo de samme som drev i Nong Khae. De hadde flyttet restauranten hit. Som gode "naboer" og kunder avla vi dem et besøk. En hyggelig gjenforening med andre ord.


Så skulle du tilfeldigvis befinne deg i Saraburi har du nå et restauranttips. For meg blir det nok litt langt å reise for å slappe av et par timer. Er jeg derimot i byen, skal jeg ta meg en tur. Jeg har nemlig lagt merke til at den ligger ganske så nærme Lotus - handlesenteret vi pleier å benytte. Kun 700 meter. Da skulle være mulig å snike seg vekk en time eller to mens de andre fyller handlevognene.