02 August 2009

Hemmeligheter i Samut Prakan

Jeg synes at det er litt rart å skrive et blogginnlegg om en blogg, men det er nettopp det jeg skal gjøre. På nettstedet thai-blogs.com har Richard Barrow i løpet av sommeren skrevet noen innlegg om Samut Prakarn rett syd for Bangkok.


De stedene jeg har lest om til nå er
  1. Ban Khun Samut: De som bor her har flyttet hjemmene sine en rekke ganger de siste årene på grunn av at havet spiser seg vei innover landet. Blant annet så er det et tempel der som er helt omringet av vann.
  2. Sala Daeng: Jakten på et rødt hus som er referert i en gammel reisebok om Thailand, fører til en koselig beskrivelse av en liten landsby langs kysten.
  3. Phra Pradaeng: I Samut Prakan finnes det en rekke historiske forsvarsverker langs kysten. Tilsynelatende er de i en elendig forfatning, men det er interessant å få en lokal tilnærming til Thailands historie.
Grunnen til at nettopp disse har fanget min interesse er at min samboer har vokst opp her. Jeg har selv aldri besøkt Samut Prakan, men etter å ha lest artiklene til Richard Barrow får jeg virkelig lyst til å gjøre det. Ikke minst så føler jeg at de gir inspirasjon til å utforske nærmiljøer i Thailand mer. Naturlig nok så skjuler det seg mye utenfor de typiske turistmålene.


Et lite tips til de som skulle være interessert i Samut Prakarn; det finnes et eget forum med denne provinsen som tema: Samut Prakan - ¨Ñ§ËÇÑ´ÊÁطûÃÒ¡Òà - Paknam Web Thailand Forums


Selv fikk jeg lyst til å utforske Saraburi nærmere :)


[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]