07 August 2009

Fra Hollywood, Bollywood og Hællæwood til Khaewood

Panoramio er en tjeneste som lar brukere laste opp bilder og plassere dem på det stedet der bildet blir tatt. Ikke noe revolusjonerende i disse dager, men det som er unikt er at mange av disse bildene blir plukket ut av Google og kommer automatisk med i deres karttjenester, for eksempel Google Earth.
Jeg er en av dem som har bidratt med bilder - hovedsaklig fra Nong Khae. Derfor var det litt morsomt at jeg nylig fikk mine første kommentarer på to av dem. Kommentarene var fra en person med tilknytning til Nong Khae. Jeg synes spesielt den ene var litt interessant:
ถ่ายสะพานไม้ ที่ไปวัดกระลอย....
เคยถ่ายละครเรื่องอยู่กับกงด้วย
ตอนนี้ สะพานเดินไม่ได้แล้ว
På thai selvfølgelig. Siden jeg ikke kan lese så mye av det, kjørte den gjennom en oversettelse:
Movie wooden bridge to float measurement spot ....
Movie theater was on the wheel.
Now no footbridge.
Jeg ble jo litt klokere, men ikke mye. Siden jeg har en oversetter hjemme benyttet jeg henne istedenfor.


Det viser seg at nettopp denne broen har blitt brukt som lokasjon i en serie (film). Tenke seg til at nettopp den som befinner seg i en liten by i provinsen var såpass spektakulær at den ble plukket ut. Vel, Nong Khae ligger ganske sentralt, men må vel anses som ubetydelig i den store sammenheng. Helt utrolig!


Er dette den største attraksjonen i Nong Khae?


Nja, i hvert fall den som sannsynligvis er sett av flest mennesker.

[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]