04 May 2009

Tilbake til Nong Khae

Jeg har vært i Thailand i litt over en uke nå. Turen denne gangen går med SAS vi København. Reisen ned gikk forholdsvis smertefritt og ble rimelig innholdsløs. Et koselig innslag var jo at jeg traff olek m. familie som reiste samme rute som meg selv. Det er faktisk første gang jeg har truffet et annet forummedlem i levende livet - nå må det jo sies at jeg ikke har truffet noen som ikke var levende heller.

Etter ankomst til Bangkok kastet jeg meg inn i en taxi - vel, først etter å ha hatt fruen på tråden ca en time fordi hun ville at jeg skulle fly rundt å prute på prisen, bare for å finne ut jeg jeg er helt talentløs når det kommer til pruting, dessuten kom jeg aldri under fastpris-grensen heller. Det samme ritualet hver gang. Til nå har det bare skjedd to ganger, så det blir jo kanskje litt i overkant å kalle det et rituale, men jeg har en sterk mistanke om at dette kommer til å gjenta seg hver eneste gang - jeg ser tegninga på veggen.

Så etter å ha kommet meg inn i taxien - som nå også er tegnet på en vegg - var jeg igang med de siste reiseetappen. Taxi-sjåføren var utrolig koselig, ganske god i engelsk og pratesjuk. Turen gikk derfor ganske raskt, selv om den mest sannsynlig tok akkurat like lang tid som forrige gang.

Det som slo meg når jeg kom fram er at det føltes som om jeg ikke hadde vært vekk i det hele tatt. Jovisst, barne hadde vokst, porten til huset var blitt malt, noen nye bilder på veggene osv, men var det virkelig et år siden jeg var her sist? Det er jo kjempelenge! Mens jeg føler som jeg akkurat har våknet etter en liten middagshvil. Fra nå av tror jeg at tiden i Norge kan kalles den store dvalen.

Av nevneverdige forandringer i Nong Khae er det ting som er åpenbare. Det første er at restauranten jeg pleide å slenge innom er borte vekk. Jevnet med jorden. Bokstavelig talt. Så nå er det ingen steder jeg kan stikke av et par timer for å spise og ha litt tid for meg selv. Ikke i gangavstand i hvert fall. Det andre spisestedet, min lille oase, er fortsatt i stridigheter med vår familie - feiden er ikke over. Tror jeg. Ingen har sagt noe til med så jeg antar at den fortsatt er forbudt territorium.

Den andre endringer er at Freshmart er blitt erstattet av KFC. Spennende for de som bor her selvfølgelig, men for meg som sverger til apostlenes hester er det en ulempe. Nå må jeg traske til den andre siden av byen når til seven-eleven når jeg skal ha sigaretter og sånn. Kanskje det ikke er så dumt allikevel? Jeg får jo litt ekstra trim og akkurat det er kroppen min i desperat behov av. Så jeg får vel egenlig bare ønske KFC velkommen og bukke og takke.

Vel, det var min ankomst til Nong Khae og Thailand. Neste innlegg blir om turen vår til Phuket, som i skrivende stund nettopp er overstått. Jeg har et lite etterslep kan man si.

[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]