17 May 2008

Hipp hurra - i mengder

Idag er det 17.mai. Leste på forumet at snøen daler enkelte steder i Norge. Her har vi den varmeste dagen så langt. Helt uten regn. Skyfri himmel. Jeg har gått til innkjøp av flagg og sløyfer for dagen, så skal prøve å ha en liten markering litt senere.

Frokosten idag ble litt spesiell. Vi fikk besøk fra familien i Khorat. En haug med mennesker datt inn akkurat i det jeg sto opp. De hadde med seg frukt. Frokosten besto derfor i ananas og mango. I mengder. Faktisk deilig med en "lett frokost" selv om jeg ble stappmett. Så kom svigermor. Jeg skulle ikke bare ha frukt nei. Hun fant fram jernet og ostesmørbrødene ble tryllet fram. I mengder. Magen struttet. Jeg snek meg ut for en røyk. Så mitt snitt og rømte inn til naboen.

Hos naboen, som forøvrig også er i familie - jeg aner ikke hvor stor denne familien faktisk er, det dukker opp nye slektninger hele tiden, men har begynt å få en viss oversikt etter noen år - satte jeg meg ned ute på plassen foran huset. Der har de et slags bord og krakker vi kan slappe av på. Under tak selvfølgelig. Familien der var også midt i frokosten. Masse deilig mat tok opp mesteparten av bordet. I mengder. Jeg klarte å unnskylde meg med at jeg var ille mett og tjukk. Men iskaffe slapp jeg ikke unna - de selger nemlig iste og iskaffe. Det var selvfølgelig ikke en kopp eller beger jeg fikk servert, men en bøtte med kaffe. Ikke nok med det. Fram kom whiskyen. Det måtte jeg ha i så klart. Kl 10 på morgenen. Jeg hadde jo så vidt fått opp øya. Ja, ja, hva gjør man ikke for å tilfredsstille familien.

Sønnen i huset, som er i 30-årene, tror jeg, ikke lett å gjette alder her nede, kom plutselig fram med et magasin, han skulle vise fram noen flasker han ønsker seg - mest fargerike likører, jeg tror han drømmer om å bli bartender eller noe. Jeg tok interessert bladet og så over bildet. Snudde en side og så rett inn i skrittet til en særdeles vakker dame. Det var Penthouse jeg satt med i hånda. Jeg bladde ivrig videre, kommenterte jentene og sånn, de gliste og lo. Jeg lo med. Nå var det kanskje meg de lo mest av, men hva gjør vel det. Etter en stund la jeg fra meg bladet. Sønnen forsvant inn i huset. Kom tilbake etter ca 1 minutt. Han hadde med seg en stabel med Penthouse. Jeg smilte høflig og tittet i dem. Penthouse er jo ikke et griseblad, og jentene var pene de, men ikke akkurat min favorittaktivitet rundt frokostbordet - interessant.

Etter en stund snek jeg meg tilbake til huset vårt igjen (ikke vårt, men der vi bor). Fikk lๅne datamaskinen litte grann - den brukes mest til ø spille det evig populære MORPG spillet Ragnarok - så jeg fikk med meg de seneste nyhetene (gårsdagens pga tidsforskjellen). Fikk bruke denne i hele 20 minutter før det var avsted. Det var tid for lunsj. Siden vi hadde besøk, satt vi kursen mot nærmeste spisested med air-condition. Det ble mat ja. Igjen. I mengder.

Etter lunsj dro besøket. Da tenkte jeg at datteren min og meg skulle ha litt 17. mai. Jeg fant fram flaggene, sløyfene og skulle pynte jenta mi. Hun så rart på meg og sa: "Hvem har bursdag, Pappa?" "Det er 17. mai," svarte jeg. Hun sa "Å?" og så på meg med spørrende øyne. Det slo meg plutselig at hun ikke vet hva det er. 17. mai altså. Hun var i Thailand på denne dagen i fjor også. Og husker vel ikke årene før det. Hmm. Ja, ja, ikke så nøye, men bitte, litte grann trist.

Det snakkes om at vi skal dra til stranden (Rayong) nå i kveld. Er ikke sikker, så skal forte meg og finne fram akkeviten og få meg en liten, sentimental smak av Norge. På denne dagen over alle dager. Hipp, hipp, hurra!

[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]