23 November 2007

Turen tilbake til Nong Khae

Sto opp idag og dro til konferansen for aa ta avskjed med de jeg har moett der. Som vanlig saa gikk jeg  Begynner aa bli godt kjent i omraadet naa, saa tar til og med noen snarveier. Etterpaa dro jeg tilbake til hotellet, pakket sakene mine og sjekket ut. Tok heisen ned og forsoekte aa faa tak i en taxi. Planen er aa komme meg til Victory Monument og ta en buss, vel egentlig en van, derfra til Nong Khae. Omraadet rundt hotellet er interessant forresten. I gatene er det et kjempemarked hver eneste dag! Skulle gjerne ha hatt litt mer tid til aa tusle rundt der. Uansett, saa var det flere som skulle ha taxi en det var biler tilgjengelig, saa etter aa ha ventet i 10 minutter, tok jeg den beslutning om at det ville gaa raskere aa ta en baat til omraadet rundt Phantip. Derfra kunne jeg lett ta meg til Siam Square og hoppe paa Sky Train. Vips saa ville jeg vaere ved Victory Monument. Dessuten mye mer interessant 

Som tenkt, saa gjort. Hoppet ned i foerste baat. Litt kronglete med bagasje, men det gikk. Fikk nok en fin tur paa khlongen. Litt vaere var det aa komme av, siden jeg klarte det kunstykket aa vikle meg inn i noe tauverk med sekken min. Hold paa a miste veska i vannet, men berget den i siste liten. Foerste del av planen hadde gaatt fint.

Naa viste deg seg at dette skulle bli en varm dag i Bangkok, jeg mener, det er alltid varmt, men i dag foeltes det litt varmere en vanlig. Mulig fordi jeg hadde en del mer aa dra paa. Uansett saa ble turen langs med World Plaza til Siam Square en saerdeles varm affaere! Jeg kunne like gjerne ha staatt i en dusj, jeg var dyvaat. Men ga aldri opp, og fikk til slutt krabbet meg opp paa stasjonen, inn paa naermeste 7-eleven, kjoepte cola og sigaretter, fant meg et sted aa sitte, og kjoelte meg av i den varme brisen som blaaste inn over stasjonen. Maa gi si at jeg satt rett paa siden av inngangen til Siam Paragorn, saa det stroemmet litt kjoelig luft fra air-condition anlegget der ut paa svette, patetiske, litt dumme meg. Del 2 av planen var ikke saa smart.

Etter aa ha kommet litt til hektene igjen, gikk jeg aa skaffet meg en billett, opp en platform og sto og ventet paa toget. Det var foroevrig stappfult - ikke helt uvanlig forresten. Jeg ble staaende ved siden av to soete piker. Som dere kanskje vet, saa er kroppslukt ikke saerlig godt mottatt i Thailand, vel ikke andre steder heller for den saks skyld, og for aa holde meg fast maatte jeg heve hendene over hodet. Gjett hvem som fikk nesa rett inn i min svette armhule? Nettopp, to soete piker. Jeg var en smule beklemt kan en vite. Turen var heldigvis over etter noen strakser. Kom meg til Victory Monument som planlagt. Del 3 av planen gikk, nesten, smertefritt.

Alt i alt brukte jeg en snau time paa turen.

Turen til Nong Khae er det ikke a si saa mye om, det var aa sitte i en van i ca en time det ogsaa. Grei maate aa reise paa. Bilen/bussen kjoerer forresten helt til Saraburi, saa det eneste man maa passe paa er aa si til sjaafoeren hvor man skal av.
[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]