24 November 2007

Sykebesoek og Loy Krathong

orholdsvis tidlig, det vil si saann cirka i 12-tiden, startet vi ferden mot Khorat for aa besoeke bestemor paa sykehuset. Bilturen, som jeg tar hver gang jeg er i Thailand, varer en to til tre timer. Litt lenger hvis vi stopper for aa spise. Det gjorde vi ikke denne gangen, men dro rett til sykehuset. Etter at jeg hadde vaert og vist min respekt, to jeg med barna ned til en lekeplass som var lokalisert paa en aapen, sval plass inne i sykehuset.

Etter et par timers besoek, reiste vi til familien her i byen for aa spise. De bor paa flybaseomraadet - det arbeider i det millitaere alle sammen. offiserer, soldater, mekanikere, sykepleiere, etc. Maaltidet var som vanlig helt fortreffelig! Familiens playboy ville gjerne ta oss med en tur paa byen, som han vil hver gang, selv om jeg bare "har faatt lov" til aa gjoere det en eneste gang. Han driver foroevrig en koselig bar i Khorat. Istedenfor for bytur, saa tok vi med oss barna til en kunstig sjoe som ligger paa omraadet. Det var tid for Loy Krathong feiring! Da vi kom fram krydde det allerede av folk, en kjempescene var monert opp, hvorfra det kom en stroen av musikk og taler. Vi kjoepte inn noen krathongs, mat og drikke, og slo oss ned paa plenen ved sjoen. Barna fikk alt de pekte paa, selvfolgelig. Det var utrolig vakkert og stemningsfult! Om, litt braakete til tider, men maa oppleves!

Vi sjoesatte vaare krathongs og slapp ut fisker. Saa spiste vi litt til 

Deretter saa fartet tilbake til Nong Khae i en fei for aa faa med oss feiringen der ogsaa. Nok en gang kjoepte vi inn og sjoesatte krathongs. Det var litt mindre med folk langs khlongen her, og mer stille. Jeg synes derfor at stemningen var enda mer hoeytidelig. 

Selve festen var lagt inne paa stadium-omraadet. Kjempemarked, flere scener, og et nydelig fyrverkeri! Jeg forsoekte i mitt hode aa sammenligne det med 17. mai, men Lunds-tivoli kan ikke helt sammenligne seg med dette. Det var ikke noe fyll her heller, tenkte jeg i mitt stille. Helt til jeg saa meg litt bedre rundt og oppdaget mengder av whisky- og oelflasker overalt. Hehe, ikke helt overraskende, men det saa i hvert fall ut til at de kunne oppfoere seg. Med smaa barn paa slep saa ble det tidlig kveld, men alt i alt en flott opplevelse!

Loy, loy krathong...

[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]