26 November 2007

Sistedag. Lille doed. Nabofeide. The Quest for an Asiaforum member.

Saa var siste dagen her igjen. Det er alltid trist aa tenke paa at neste dag maa man sette kursen nordover igjen. Lille doed er et utrykk jeg har festet meg ved. Det foeles slik, som om man doer bittelitte grann hver gang man reiser herfra. Men man faar proeve aa troeste seg med tanken paa neste tur igjen. Ikke minst droemmen om at jeg en gang skal bo her nede.

Hva skjedde egentlig den siste dagen. Egentlig trodde jeg den skulle bli ganske kjedelig og innholdsloes, bare pakking og venting. Men det skjedde ikke. Jeg satt og koste meg med forumet paa morgenen, ojojoj, aldri har jeg hatt saa mange uleste innlegg. Da de andre kom hjem fra arbeidet, i 12 tiden, fikk jeg servert oel og min favoritt rett: la-moo (eller noe saant). Rart egentlig, for vanligvis pleier jeg aa gaa ut i gaten, runde hjoernet og stikke innom en liten restaurant i gata. Der kjoeper jeg nettopp dette, oel og la-moo. Hmmm. Det spilte jo ingen rolle selvfoelgelig, men en telefon hjemme fra oppklarte det hele. Familien som eier restauranten, som til naa har vaert min lille kneipe og hemmelige sted, har dypt fornaermet tanten til min kone. Derfor kan vi ikke under noen omstendighet sette vaare ben der, og aldri i verden om vi kan kjoepe noe av dem! En regel jeg kommer til aa overholde til punkt og prikke. 

Ellers saa har det seg saann at det er et annet forummedlem som oppholder seg i Nong Khae for oeyeblikket. Jeg har kommunisert litt med ham, men ante egentlig ikke at han var her ennaa. Saa siste dagen oppdaget jeg en e-post han har sendt til meg, med veibeskrivelse og bilde av huset. Wow, det kunne vaert morsomt aa moetes! Jeg sender avgaarde en sms, labber i vei for aa finne huset. Jeg kjoerer hverken bil eller moped her nede, noe jeg serioest vil forandre paa, aa gaa blir mer og mer slitsomt, selv om jeg treffer en masse hyggelige mennesker. Jeg har selvfoelgelig forhoert meg hjemme om adressen, men jeg klarer ikke aa gjoere meg forstaat. Jeg gaar ned hovedgate, snur til venstre ved khlongen og starter aa se etter noe som kan ligne paa beskrivelsen som kom til meg. Dette har vel tatt en 20 minutters tid. Da hoerer jeg plutselig bak meg: "Pappa! Pappa!" Der kommer lille jenta sammen med R'Noi, paa moped. Tydeligvis hadde jeg vaert litt for lenge borte hjemmefra...igjen...saa jeg hoppet paa, det er i hvert fall bedre enn aa gaa. 

Vi kjoerte langs khlongen ganske lenge, men kunne ikke se en antydning til noe som lignet veibeskrivelsen jeg hadde faatt. Saa vi stoppet etter en stund, for aa mate fiskene i khlongen. Det finnes nemlig en del steder, gjerne i naerheten av tempel, hvor man kan stoppe opp, kjoepe fiskemat, og maate fiskene. Og det kryr av dem paa disse stedene. De bokstavelig talt koker i vannet. Jeg er sikker paa at jeg kunne gaa paa dem toerskodd.

Men, dessverre, jeg fant aldri forummedlemmet denne gangen. Men jeg er sikker paa at hvis vi er der samtidig igjen, skal vi nok klare a moetes, hehe, dumt at slikt skal skje den siste dagen.

Naa, etter nok en god middag, skal jeg pakke litt. Imorgen tidlig setter vi kursen mot flyplassen og vinteren hjemme  

Vedlagt ligger et bilde av undertegnede med familie  (samt en masse fisk). 

Vi takker for denne gang.


[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]