19 November 2007

Nong Khae 19. november 2007

Da var jeg endelig tilbake igjen, til mitt fristed i Thailand - Nong Khae.


Det er min datter og jeg som har reist. Det er foerste gang mamma ikke er med. Det er litt rart, og byr paa sine utfordringer. Hverken jeg eller min datter snakker thai, vel, min datter forstaar det jo, og snakker det, men hun vil bare snakke norsk. Av en eller annen grunn. Og ingen i vaar familie her nede kan noe annet enn thai. Med det blir jo ganske morsomt. Hun forstaar jo alt som sies, men svarer paa norsk, og blir sinna som fy naar de andre ikke forstaar henne. Hehe, bra pappa kan en par gloser likevel og kan forklare bittelitt Merker at jeg har blitt ganske bortskjemt naar det gjelder aa kommunisere med dem.


Det er ogsaa min foerste tur der jeg ikke bare er paa ferie. Skal nemlig delta paa en aldri saa liten konferanse i Bangkok. Jeg fant konferansen naermest tilfeldig i sommer, sendte av gaarde et paper, og vips, saa er jeg her. Sponset tur. Deilig.


Turen ned gikk foroevrig uten dramatikk. Vi reiste Lufthansa denne gangen. Helt greit. Vi havnet ogsaa bakerst i flyet, en fordel, siden det er her de fyller opp sist. Dermed fikk vi en ekstra plass som vi kunne sove paa. Foroevrig saa sovnet vi begge to foer vi lettet fra Frankfurt, saa turen var over paa et blunk. Og min planlagte beskrivelse av flyselskapet og maten ombord, faar vente til en annen gang. Vi sov abosulutt hele veien. Kanskje det er et pluss for Lufthansa?


Alt er stort sett som foer i Nong Khae, men legger merke til smaa forandringer i bybildet. Det virker som om det pusses opp baade her og der. Kan det hende byen har faatt seg et aldri saa lite oekonomisk oppsving? Gater asfalteres, hus males, nye bankfilialer har dukket opp, saa ting skjer, om enn smaa.


Dagen idag har stort sett gaatt med til aa hvile oss etter turen. Jeg foelte meg troettere enn vanlig, men naa er jeg i slag igjen merker jeg. Ellers saa har jeg vaert og klippet meg, de lange lokkene falt omsider. Paa streng befaling hjemmefra. Fikk meg ogsaa en overraskelse etter at jeg kom fra frisoeren; konemor hadde bestilt slips og dress som jeg skal bruke resten av uka, hehe, selv om hun er hjemme saa styrer hun det meste, og passer godt paa oss.


Naa senker natten seg her, svigermor kom nettopp inn doera med en kald Chang...imorgen setter jeg kursen mot Bangkok.


[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]