21 November 2007

Lost in Bangkok nit noy

Gårsdagen rapport:Endelig så har jeg kommet meg inn til byen. Det tok litt lenger tid enn planlagt. Grunnen til det er at min familie så gjerne ville kjøre med et stykke på veien. Planen var at jeg egentlig skulle ta buss, men tror ikke de likte det noe særlig. Så de skulle kjøre meg til Future Park ved Rangsit og så skulle jeg ta taxi derfra.Vel og bra. Vi satte oss inn i bilen og la i vei. Når vi nærmet oss Future Park stoppet de ved en bensin stasjon. Der var det flust av taxi'er. Hele familien ut og startet forhandlinger med sjåførene. Visste de hvor jeg skulle? Er du helt sikker på det? Osv. osv. De fikk til og med telefonnummeret til sjåføren slik at de kunne ringe underveis for å høre åssen det gikk. Noe de gjorde. Jeg er ganske glad for slik omtenksomhet, det er det ikke ofte jeg får.Vel framme på hotellet, som forøvrig heter Prince Palace Hotel, fikk jeg dumpet sakene mine på rommet før jeg lå i vei inn mot Panthip Plaza. Ville gjøre meg ferdig med denne først, så slipper jeg å stresse med det senere i uka. Jeg forhørte meg litt med resepsjonisten om hvordan jeg lettest kunne komme meg dit? Taxi? Nei, ta heller båt-bussen, mye raskere og blilligere. Da gjorde jeg det. Gikk noen få meter ned til kanalen, ned en liten trapp som førte til en liten flyte-brygge i vannet. Hmm, jeg lurte i grunnen på hvorfor jeg var den eneste som sto der nede og ventet? Svaret kom fort i form av en diger bølge som skylte opp på mine fine nye sko Ja, ja, man lærer...Det anbefales forøvrig å ta denne båt-bussen. Går stygg-fort! Og mye koseligere ennn å sitte i en taxi i rushen. Man får et lite innsyn i livet langs kanalen også.Et lite obs! Hvis du som meg IKKE er en gammel speider, så orienter deg litt på forhånd. Jeg er sånn at hvis jeg kan velge mellom to veier, så velger jeg alltid den gale. Det skjedde nå også. Da båten stoppet ved min holdeplass, gikk jeg av sammen med alle de andre. Og siden jeg ikke tenker stort, fulgte jeg etter flertallet. Det var jo selvfølgelig feil, siden de skulle videre med en annen båt. Så da måtte jeg slukøret traske tilbake igjen.Det samme kjedde fem minutter senere. Jeg kom opp fra platformen, og gikk for å finne veien. Jeg ble litt satt ut av noen søte piker som ville massere meg, og valgte å gå mot høyre istedenfor til venstre. Gikk i den retningen i en ti-minutters tid, før jeg skjønte at dette er galt, jeg har tross alt vært på Pantip noen ganger før. Så måtte jeg traske tilbake igjen.Handlinga på Pantip var gjort i en fei, klarte også å komme meg igjennom spissrotgangen av x-movie tilbud uten altfor store utgifter.Tenkte at jeg skulle ta båten hjem igjen også, men valgte å ta turen ned på World Plaza for å krysse veien over gangbruen der. Der fikk jeg meg en liten overaskelse! Hele plassen var gjort om til ute-scener, med servering, både mat og drikke! Ok musikk var det også. Det var Singha som arrangerte dette, så jeg satte meg ned en liten stund Og selvfølgelig, rett bortenfor hadde Chang siden egen versjon.Siden det er en lang dag imorgen, så var jeg veldig fornuftig av meg. Tok kun et par øl i baren på hotellet. Den var faktisk ganske fin, utendørs ved bassenget. Hadde også en filippinsk sanger som underholdt. Meget dyktig. Hehe, litt morsom episode da jeg ankom baren og satte meg ned ved bardisken. I min gamle vane så ventet jeg ikke på å bli servert, men ba nærmeste bartender om en "beer". Det ble stor ståhei, serveringsdamer ble tilkalt og de snakket og snakket seg imellom. Spurte meg om hva jeg hadde bestilt, om nå jeg kom etc etc. De trodde selvfølgelig at jeg spurte om "the bill" Min engelsk kunne nok vært bedre.Vel tilbake igjen, så skal jeg se om jeg kan finne noe nett i dette hotellet, slik at jeg kan få postet innlegget mitt...hmm....


[Denne posten ble opprinnelig publisert på asiaforum.no]